شرکت Nokia اقدام به معرفی یک شبکه سراسری اینترنت اشیا (IoT) به صورت Grid نموده است که به عنوان یک سرویس مدیریت شده میتواند شبکههای Carrier و Private را از طریق ارتباط ماهوارهای به یکدیگر مرتبط نماید.
ایده کلی IoT مبتنی بر اتصال تعداد بیشتری از اشیا از جمله تجهیزاتِ خارج از دیتاسنترهای شرکتها و یا کارشناسان متخصص در حوزه نگهداری میباشد. Vendorها و ارائهدهندگان این تکنولوژی دارای چشمانداز وسیعی برای سازمانهای فعال در سطح جهانی میباشند.
شرکت Nokia قصد دارد در یکی از رویدادهای آتی به معرفی دستاورد جدید خود با نام Worldwide IoT Network Grid یا به اختصار WING بپردازد که یک زیرساخت مجازیِ سراسری بوده و با توجه به نیاز سازمانها برای اتصال و نحوه استفاده از دادههای جمعآوری شده است که شامل چندین شبکه Private، Carrier و سیستمهای ماهوارهای میباشد.
Phil Twist، معاون بخش بازاریابی و ارتباطات شبکه این شرکت اعلام کرد: یک سازمان با گستره جهانی میتواند شبکه مجازی مختص خود را برای ایجاد اتصال سراسری بین تجهیزات IoT در سازمان در اختیار داشته باشد. ضمن اینکه WING، در نیمه دوم امسال به بازار عرضه میگردد.
تکنولوژی WING پس از ورود شرکت Inmarsat به حوزه IoT توسط Nokia معرفی گردید. این اپراتور بزرگ در حوزه ماهواره در حال ایجاد ارتباط میان شبکههای کم مصرف و بدون مجوز LoRaWAN با سایر تجهیزات میباشد. مواردی از کاربرد این تکنولوژی در دنیای واقعی شامل ردیابی حیوانات در استرالیا و نظارت بر منابع آبی در مزارع دورافتادهی مالزی میباشد.
شرکت APK دارای مجرب ترین تیم طراحی شبکه و نخستین شرکت دانش محور در اجرای پروژه های انفورماتیکی کشور |
در واقع WING یک چشمانداز وسیعتر از سرویس مدیریت شده به شمار میرود که ممکن است علاوه بر ماهوارهها شامل شبکههای کممصرف، Wi-Fi، Cellular و زیرساختهای باسیم گردد. این تکنولوژی تنها بر سختافزار Nokia متکی نبوده و بنابراین در شبکههای ارائه شده توسط Vendorهای رقیب نیز قابل اجرا میباشد. شرکت Nokia میتواند به صورت مجازی، مجموعهای از شبکهها را برای یک ارائهدهنده سرویس یا یک سازمان چند ملیتی کنار هم قرار دهد.
طبق اظهارات شرکت Nokia، سازمانها از این امکان برخوردار میباشند که جهت حفظ ارتباط خود با خودروها یا کانتینرهای متصل به شبکه و در حال حرکت در نقاط مختلف جهان از WING بهره برده و با قرار گرفتن در محدوده مورد نظر به صورت خودکار از ماهواره به شبکههای Cellular و یا دیگر انواع شبکه منتقل شوند.
پلتفرم Impact IoT متعلق به شرکت Nokia میتواند تمامی تجهیزات و اشتراکهای مربوط به ارائهدهندگان مختلف خدمات را مدیریت نماید. به علاوه قادر است eSIMs را به عنوان یک ماژول مبتنی بر نرمافزار جهت تعیین هویت مشترکین در تلفنهای همراه به کار گیرد تا تجهیزات را از یک Carrier به Carrier دیگری در آن محدوده منتقل نماید.
درضمن Impact به تجزیهوتحلیل دادههای دریافتی از تجهیزات IoT میپردازد که در درجه اول اهداف عملیاتی مانند بهینهسازی امنیت شبکه و تجربه مثبت مشتریان و پس از آن برخی برنامههای کاربردی تخصصی در کسبوکارهای مختلف را مد نظر قرار میدهد. بازار تخصصی این پلتفرم بر مواردی همچون انرژی، بهداشت و درمان، امنیت عمومی، حمل و نقل، صنعت خودرو و شهرهای هوشمند تمرکز مینمایند. Impact در حال حاضر شامل یک پلتفرم تجزیه و تحلیل برای ویدیوهای Streaming میباشد که برای مواردی همچون مانیتور نمودن الگوهای ترافیک طراحی شده است.