دریافت ویدیو
در حال بارگذاری...

ویدیوی نقش VoIP و Unified Communications در تسهیل برقراری ارتباطات در سازمانها

زمان آن رسیده است که روند برقراری ارتباطات را ساده تر کنیم. با استفاده از ارتباطات یکپارچه یا Unified Communications در مورد روند برقراری ارتباط تجدید نظر نموده و آن را تسهیل نمایید. در این ویدیو بصورت اجمالی به بررسی روند تسهیل برقراری ارتباطات با استفاده از Unified Communications و کاربرد تکنولوژی VoIP میپردازیم.

ارتباطات یکپارچه یا Unified Communications چیست؟

امروزه در یکپارچه‌سازی ارتباطات درون و برون‌سازمانی ساختارهای هماهنگی تحت عنوان Unified Communications یاری رسان سازمانها و شرکتها  شده است.

Unified Communications یکپارچه سازی سرویسهای ارتباطی بلادرنگ است که از جمله ی این سرویس ها میتوان به مواردی نظیر Instant Messaging، Presence Information، Telephony شامل IP Telephony ،Video Conferencing، Desktop Sharing، Data Sharing، Call Control و Speech Recognition بهمراه سرویسهای غیرهمزمان مانند Unified Messaging ،Voicemail ،E-mail اشاره نمود.

برخی مزایای Unified Communications

  1. (IM (Instant Messaging:  چت کردن به صورت فردی یا گروهی با افراد موجود در Contact list
  2. Audio, Video and Web Conferencing:  تماس صوتی و تصویری با کیفیت HD از طریق کنسول Lync و یا Web یک قابلیت بسیار عالی برای سازمان ها که آنها را قادر می سازد با کارکنان خود در هر لحظه و در شهرهای مختلف کنفرانس داشته باشند .
  3. Peer to Peer Conference Audio/Video: برقراری ارتباط صوتی و تصویری بصورت دو نفره که این امکان را ایجاد می کند که بدون محدودیت زمانی و مکانی ارتباط از طریق بستر مخابرات، اینترنت و یا شبکه داخلی برقرار شود.
  4. Connectivity to PSTN: اتصال و شماره گیری به تلفنهای شهری و برقرای ارتباط با تجهیزات مخابراتی موجود در سازمان.
  5. Enterprise Voice: برخورداری از فناوری VOIP تماس از طریق IP و ار تباط با دیگر ساختارهای تلفنی موجود در سازمان.
  6. Sharing: قابلیت اشتراک گذاری Fileها،Application ها و  Desktop برای کاربران و اشخاص مورد نظر.
  7. Mobility: دسترسی به تمامی امکانات دفترکار خود از مکان به شرط داشتن اینترنت. مثلا با Divert کردن تماسها از طریق Lync برروی گوشی خود، هیچ یک از تماسها و پیامهایی که با دفتر شما گرفته می شود را از دست نخواهید داد.
  8. Integration: سازگاری با نرم افزارهایی چون Outlook  , OneNote , PowerPoint , Word , Excel , Exchange و SharePoint.
  9. Poll: امکان رای گیری در نشست ها که قابلیت نظر سنجی از شرکت کنندگان در نشست را فراهم می آورد.
  10. Q&A-Question and Answer: امکان مطرح کردن سوال و جمع آوری جواب ها در جلسات.

VoIP چیست؟

انتقال صوت از طریق پروتکل اینترنت، VoIP یا Voice Over Internet Protocol نامیده میشود. VoIP سیگنالهای آنالوگ صوتی تلفن را به داده های دیجیتالی تبدیل و از طریق اینترنت منتقل میکند. پروتکل VoIP به روشهای متفاوتی پیاده سازی میشود، هم از طریق پروتکل های اختصاصی و هم از طریق پروتکلهای باز و استاندارد هممچون:

  • H.323
  • Media Gateway Control Protocol یا MGCP
  • H.248
  • Real-time Transport Protocol یا RTP
  • Inter-Asterisk eXchange یا IAX
  • Skype protocol

سه روش برقرار ارتباط با استفاده از سیستم­های VoIP:

  1. ATA یا Analog Telephone Adapter
  2.  IP Phones
  3.  کامپیوتر به کامپیوتر

مزایای VoIP

از­آن­جا که با استفاده از VoIP از هر مکان که پهنای باند مناسبی داشته باشد، می­توان اقدام به برقراری ارتباط نمود، کاربران در هنگام مسافرت با بهمراه داشتن  ATAها یا IP Phone های خود، به تمام خدماتی که تلفنهای خانگی­ ارائه می­دهند دسترسی خواهند داشت.

از دیگر مزایای ویپ:

  • امکانات رایگان (مانند: Caller ID، Call Waiting، Call Transfer ، Repeat Dialing ،Return Call ،Three-way Dialing )
  • هزینه ی کم
  • گفتگو با چند نفر در یک لحظه(کنفرانس)
  • دسترسی آسان
  • جابجایی

کاهش هزینه ها با VoIP

مدیران شبکه با استفاده از VoIP به جای دو شبکه تنها با یک شبکه روبرو هستند . همچنین جابجایی سیستم VoIP به آسانی صورت می­گیرد. زیرا اکثر سیستم­های تلفن مورد استفاده در شبکه VoIP دارای رابط Web بوده و براحتی توسط مدیر شبکه قابل مدیریت هستند. پروسه MAC یا (Move, Add, Change) براحتی قابل انجام خواهد شد و لازم نیست برای هر بار انجام MAC با سرویس­ دهنده ­ تماس گرفته شود. در واقع تمام این­ها به معنای کاهش هزینه برای مصرف کنندگان این تکنولوژی می­باشد. علاوه بر این مزیت که شعب سازمانها می توانند در سرتاسر دنیا پراکنده شوند و نیازی به مجتمع بودن آن­ها نیست.

ویدیوهای مرتبط

صفحه ویدیو در حال پخش