از عمده ترین چالش هایی که در حوزه فناوری اطلاعات مطرح می گردد تعداد بیش از اندازۀ سرویس دهنده های تک منظوره Single Purpose Server می باشد. در ظاهر افزایش تعداد سرورها چالش چندان بزرگی به حساب نمی آید اما در فرآیند توسعه سازمان، افزایش بی رویه سرورها موجب تحمیل هزینه های سنگین پنهانی می گردد. هزینه هایی چون نگهداری و پشتیبانی سخت افزار، تامین UPS، تجهیزات خنک کننده، محل نگهداری سرورها و از همه مهمتر افزایش کارشناسان خبرهای که وظـیفه مدیـریت سیستمها را بر عهده دارند، مدیران را مجاب می کند که تجمیع سرویسدهندهها Server Consolidation را به عنوان یک اصل و پیاده سازی دیتاسنترهای مبتنی بر نرم افزار (Datacenter Virtualization) را به عنوان راهکاری موثر بپذیرند.
با استفاده از مجازی سازی دیتاسنتر Downtime به عنوان یکی از بارزترین مخاطرات عملکرد سرویس دهنده ها در مفاهیمی چون Availability و Fault Tolerance مرتفع، و امکان انتقال سرویس ، پردازش ها و همچنین اختصاص منابع و جابجایی یک ماشین مجازی از یک هاست به هاست دیگر به صورت داینامیک ( پویا ) میسر گردیده است و همچنین در سایه تکنولوژی مجازی سازی مفهوم Disaster Recovery ارتقاء چشمگیری داشته و در ابعاد وسیعی نیازهای سازمان ها را در جهت پایداری سرویس ها مرتفع ساخته است.
دیتاسنتر مبتنی بر نرمافزار
با توسعه فرایند مجازیسازی در سراسر دیتاسنتر، می توان به مزایای چشمگیری دست یافت:
- 32% کاهش در هزینه سرمایه برای زیرساختهای سخت افزاری تحت لیبل شرکت اصلی تولیدکننده و 49% کاهش هزینه برای سختافزارهای تحت لیبل شرکت فرعی تولید کننده
- کاهش و به عبارتی حذف خطر Over-Provisioning
- افزایش چابکی و نوآوری کسب و کار با استفاده از خودکارسازی
در حالت کلی چهار نوع طبقه بندی در مجازیسازی دیتاسنتر وجود دارد: «مجازی مبتنی بر فضای ذخیرهسازی، مجازیسازی مبتنی بر شبکه، مجازیسازی مبتنی بر سرور، مجازیسازی دسکتاپ (VDI)».
- مجازیسازی مبتنی بر سرور: در این حالت، ماهیت فیزیکی سرورها از جمله تعداد و شناسه ی سرورها، پردازندهها و سیستم عاملها از نرم افزار هایی که بر روی آن ها در حال اجرا میباشند، پنهان میشود.
- مجازیسازی مبتنی بر شبکه: ترکیب منابع در یک شبکه و تقسیم پهنای باند در دسترس به کانالهای مستقل میباشد که توانایی اختصاص داده شدن به سرورها یا دستگاههای خاص در یک زمان را دارا میباشد.
- مجازیسازی مبتنی بر فضای ذخیرهسازی: فضاهای ذخیره سازی فیزیکی را با فضاهای ذخیرهسازی دستگاههای موجود در شبکه با هم ادغام میکند به طوری که همانند یک دستگاه ذخیرهسازی واقعی عمل میکند .
- مجازیسازی دسکتاپ (VDI): در این حالت Desktopهای مجازی جایگزین PCهای قدیمی میشوند که بر روی سرورهای دیتاسنتر اجرا میشوند. با استفاده از این تکنولوژی Administratorها میتوانند فرآیند آمادهسازی Desktop جدید را طی مدت زمان بسیار کوتاه (چند دقیقه) انجام داده و محیط Desktop شخصی را بدون نیاز به اشتراکگذاری برنامهها و یا آموزش مجدد در اختیار کاربر مورد نظر قرار دهند.
در مسیر پیاده سازی دیتاسنترهای مبتنی بر نرم افزار Software-defined data center (SDDC)، سازمانها از ویژگیهایی فراوانی بهرمند می شوند که هر یک به نوبه خود امکانات و قابلیت های فراوانی را برای سازمانها ایجاد می نماید.
- استفاده بهینه از منابع سخت افزاری
- قابلیت تقسیم بار، برروی هاست ها و تجهیزات ذخیره سازی
- مجزا بودن ماشین های مجازی
- عدم وابستگی ماشین های مجازی به منابع سخت افزاری
- تحمل خطا و کاهش Downtime سرویس دهنده ها
- تعیین سطوح دسترسی کاربران و مدیران به زیرساخت پیاده سازی شده
- HA) High Availability)
- FT) Fault Tolerance)
- سهولت در پیاده سازی ساختارهای Disaster Site
- امکان پیاده سازی High Availability در لایه Application
- سهولت در پشتیبان گیری از ماشین ها مجازی
- امکان برگرداندن سرویس دهند ها در سریع ترین زمان ممکن به حالت سرویس دهی در زمان بروز مشکل
- امکان مجازی سازی در لایه تجهیزات ذخیره سازی(Storage)
- امکان مجازی سازی در لایه تجهیزات زیرساختی
- امکان مجازی سازی در لایه شبکه
- امکان پیاده سازی Desktop Virtualization
شرکت APK با تکیه بر دانش مطالعاتی و حضور در پروژه های متعدد و همچنین استفاده از راهکارهای گوناگون مطابق با تجهیزات و نیاز سازمان ها در قالب کارگروه های تخصصی، خدمات طراحی، مشاوره و اجرای مجازی سازی مبتنی بر نرم افزار Software-defined Data Center (SDDC) را در بالاترین سطح از دانش عملیاتی برای سازمان های محترم ارائه می نماید و سازمان ها را در ارائه هر چه پویا تر خدمات خود یاری می رساند.