قبل از اینکه به بحث Kubernetes چیست بپردازیم لازم به ذکر است، در حوزه فناوری اطلاعات موفقیت در سرعت توسعه و ارائهی اپلیکیشن هایی که باعث بهبود و تسهیل امور سازمان می شوند نهفته می باشد. حوزه فناوری اطلاعات برای رسیدن به این سطح از بلوغ، برای ارائهی برنامههای پیشرفته، همیشه در حال تغییر می باشد. یکی از فناوریهایی که این فرآیند را آسانتر میکند Containerها می باشد. معماری مبتنی بر Container، به عنوان یک مدل سبک، در جهت پیشرفت اپلیکیشن ها مؤثر بوده و فضای کافی برای برنامههای مستقل و قابل حمل ایجاد کرده است.
کانتینرسازی یا Containerization طی چند سال گذشته به طور فزایندهای محبوب شده است، چراکه مشاغل به دنبال راههایی برای ساخت و استقرار برنامههای سریعتر و کارآمدتر می باشند. کانتینرها روشی سبک و قابل حمل برای برنامهها و وابستگیبرنامه ها به یکدیگر فراهم و انتقال آنها را از محیطی به محیطهای دیگر آسان میکنند. با این حال، کانتینریسازی چالشهای جدیدی برای استقرار، مقیاسبندی و مدیریت ایجاد کرده و اینجاست که کوبرنتیز یا Kubernetes وارد میشود.
کوبرنتیز یا Kubernetes چیست
به عنوان یک مدل سبک، معماری مبتنی بر Container پیشرفت در زمینه اپلیکیشن ها را سادهتر و فضای کافی برای برنامههای مستقل و قابل حمل ایجاد کرده است. اما موفقیت معماری مبتنی بر Container صرفاً به ابزارها و منابع مرتبط با آن، که عمدتاً Kubernetes و Docker اند، بستگی دارد. کوبرنتیز یک پلتفرم ارکستراسیون Container منبع باز است که استقرار، مقیاسبندی و مدیریت برنامههای کانتینری را خودکار میکند. KaaS برای سادهسازی استقرار و مدیریت کلاسترهای Kubernetes طراحی شده است و کسبوکارها را قادر میسازد تا به جای زیرساختهای زیربنایی، روی برنامههای خود تمرکز نمایند.
راهکار Kubernetes چیست و چه مزایایی دارد
ویدیوهای بیشتر درباره Kubernetes
در حالی که تقریباً تمامی سرویسهای فناوری در مرحلهی پیشرفته در حال تبدیل شدن به مدل as-a-Service یا بهعنوان سرویس هستند، کوبرنتیز نیز بخاطر مزایای گستردهی آن برای اکوسیستم کانتینری، بهعنوان مدل Kubernetes-as-a-Service یا KaaS محبوبیت پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: منظور از مشاهدهپذیری و امنیت کوبرنتیز یا Kubernetes چیست – قسمت اول
تعریف کوبرنتیز بهعنوان یک سرویس یا KaaS
Kubernetes چیست؟ کوبرنتیز یک پلتفرم ارکستراسیون کانتینر است که بسیاری از وظایف را در استقرار و مدیریت کانتینرها در مقیاس واقعی خودکار میکند. این امر راهکاری را برای استقرار و مدیریت برنامههای کانتینری در سراسر مجموعهای از ماشینها فراهم میکند، که مقیاسپذیری و در دسترس بودن بالایی را ارائه میدهد. با این حال، راهاندازی و مدیریت Kubernetes میتواند پیچیده باشد، به خصوص برای سازمانهایی که تیم اختصاصی DevOps را ندارند.
اینجاست که کوبرنتیز بهعنوان یک سرویس یا KaaS وارد میشود. ارائهدهندگان KaaS کلاسترهای Kubernetes مدیریتشده را ارائه میدهند که بسیاری از پیچیدگیهای اجرای کوبرنتیز را در مقیاس واقعی مدیریت میکند. کوبرنتیز بهعنوان یک سرویس KaaS یک راهکار فناوری می باشد که پشتیبانی تخصصی را در خدمات Kubernetes (K8) ارائه کرده و به کاربران کمک میکند تا به پلتفرم های مبتنی بر K8 مجهز به کلود بروند و همچنین چرخهی حیات کلاسترهای Kubernetes را مدیریت کنند. این امر در درجهی اول شامل انتقال بارهای کاری به کلاسترهای K8 همراه با استقرار، مدیریت و نگهداری آنها در مرکز دادهی مصرف کننده است.
چرا باید از کوبرنتیز بهعنوان یک سرویس KaaS استفاده کنیم؟
بیشتر سازمانها، به طور فزایندهای حجم کاری خود را به پلتفرمهای کانتینری منتقل میکنند تا در این در روند دیجیتال عقب نمانند. اما مدیریت این حجم کاری کانتینرسازیشده با یکپارچهسازی پلتفرم های ارکستراسیون کانتینر بدون داشتن تخصص در این زمینه چالش برانگیز است.
برای مشاوره رایگان جهت (باز)طراحی امنیت شبکه و یا انجام تست نفوذ مطابق با الزامات افتا با کارشناسان شرکت APK تماس بگیرید. |
یکی از مهمترین ویژگیهای KaaS شبکهسازی کانتینر است. کوبرنتیز مدل شبکهی قدرتمندی را ارائه میدهد که به کانتینرها اجازه میدهد تا با یکدیگر در یک کلاستر و نیز با سرویسهای خارجی ارتباط برقرار کنند. علاوه بر این، ارائهدهندگان KaaS راهکارهای شبکهی مدیریت شده را ارائه میکنند که پیکربندی و مدیریت شبکهی Kubernetes را ساده میکند و به کسبوکارها اجازه میدهد تا به جای زیرساختهای اساسی، بر برنامههای خود تمرکز کنند. بیشتر سازمانها، در تلاش هستند تا بتوانند از کوبرنتیز و مزیت های ان در سازمان خود استفاده کنند. اما مدیریت این حجم کاری کانتینری بدون یکپارچهسازی پلتفرمهای ارکستراسیون یا هماهنگسازی کانتینر کار آسانی نیست.
بیشتر بخوانید: پلتفرم Kubernetes چیست و چه مزایایی دارد؟ – قسمت اول
منظور از مدیریت جامع بارهای کار با Kubernetes چیست
در این مرحله، کوبرنتیز به عنوان ابزار اصلی هماهنگسازی کانتینر توانسته است میزان پشتیبانی را گسترش دهد، بارهای کاری کانتینرسازیشده ممکن است برنامه باشند و یا به میکروسرویس سرورهای API، واحدهای ذخیرهسازی و پشتیبان تبدیل شوند. مدیریت این بارهای کاری در مقیاس واقعی، همراه با بهروزرسانی بهموقع stackها، مطابق با تغییرات در نظر گرفته شده ممکن است بدون پشتیبانی تخصصی همهجانبه، کاری دشوار باشد ، می توان گفت مدل کوبرنتیز به عنوان یک سرویس KaaS رویکرد جامعی برای مدیریت بارهای کاری کانتینری می باشد.
کوبرنتیز بهعنوان یک سرویس KaaS چگونه کمک میکند؟
KaaS راهکارهای سفارشی را با در نظر گرفتن محدودیتهای بودجهی سازمان و ظرفیت مرکز داده ارائه میدهد.
امنیت
کوبرنتیز بهعنوان یک سرویس KaaS یک سیستم مدیریت کاربر را ایجاد میکند که مطابق با نیازهای سازمان به آنها دسترسی زیرساختی را میدهد. در طول این فرآیند، ارائهدهندگان KaaS از سیاستهای امنیتی لازم برای اطمینان از برقرار بودن امنیت پیروی میکنند. از آنجا که برای اجرای برنامه های کوبرنتیز دارای سرورهای API نیاز به اینترنت بوده در نتیجه در برابر تهدیدات امنیتی احتمالی آسیبپذیر خواهد بود.
سرمایهگذاری برنامهریزی شده برای منابع
هرچه که هست، راهکار KaaS، برای مدیریت پایانههای KaaS یا منابع فیزیکی، بهمنظور مدیریت شبکهها در زیرساخت، یک نمای کلی از همهی معماری موجود را ارائه میدهد و سازمانها را قادر میسازد تا برای سرمایهگذاری منابع خود به طور کامل برنامهریزی کنند.
مقیاسبندی
اتوماسیون در مقیاس سطح بالا که با KaaS امکانپذیر است، مقیاس زیرساخت را در هر نقطه به هر سطحی آسان میکند. کوبرنتیز با افزودن یا حذف گرهها از یک کلاستر، راهی برای مقیاسبندی برنامههای کانتینرسازیشده به صورت افقی ارائه خواهد داد. KaaS مقیاسبندی کلاسترهای کوبرنتیز را در صورت نیاز آسان میکنند و مقیاسپذیری و انعطافپذیری بالایی را ارائه میدهند. این امر به ویژه برای مشاغلی که حجم کاری آنها به سرعت در حال تغییر است بسیار اهمیت دارد، چراکه میتوانند بهسرعت مقیاس خود را افزایش یا کاهش داده تا نیاز را برآورده کنند. این امر باعث صرفه جویی در زمان، منابع و تلاشهای تیم مدیریتِ مسئول این کار میشود.
عملیاتهای بینقصِ آینده
مدیریت حجم کاری مبتنی بر کانتینر نیازمندِ بهروزرسانیهای مداوم می باشد. کوبرنتیز میتواند به این نیاز به عنوان یک ابزار ارکستراسیون بسنده کند. با این حال، ممکن است این استراتژی در موارد استفاده از مرکز دادهی سازمانها مناسب نباشد، چراکه بهترین شیوهها هنوز در حال تکامل هستند. کوبرنتیز بهعنوان یک سرویس KaaS میتواند این چالش را با اقدامات و سیاست های از پیش تعریفشدهاش، که برای نیازهای در حال تغییر در همهی سازمانها برطرف نماید.
انتقال پذیری Multi-cloud
با توجه به ماهیت قابل حمل برنامههای کانتینری، در عصر Multi-cloud، این برنامهها باید هم در کلودهای خصوصی و هم در کلودهای عمومی اجرا شوند. علاوه بر این، دسترسی به برنامههای موجود در محیط Multi-cloud به اشتراک گذاشته خواهد شد. در چنین شرایطی، ارائهدهندگان KaaS برنامهها را مدیریت می کند، کوبرنتیز بهعنوان یک سرویس KaaS برای محیطهای ترکیبی نیز مناسب می باشد.
ارائهدهندگان KaaS، کلاسترهای Kubernetes مدیریت شده را فراهم میکنند که میتوانند در زیرساختهای مختلف از مراکز داده داخلی گرفته تا ارائهدهندگان cloud عمومی مانند AWS، Azure و Google Cloud Platform اجرا شوند.
کنترل متمرکز
Kubernetes چیست؟ کوبرنتیز بهعنوان یک سرویس KaaS برای مدیریت کلاسترهای Kubernetes از یک پایانه UI به مدیران قابلیت کنترل را ارائه میدهد. بدین ترتیب، ادمینها از دید کامل همه محتویات یا اجزای همه کلاسترها برخوردار میشوند و همچنین میتوانند عملکرد آنها را به طور مداوم نظارت کنند. آنها همچنین ممکن است چهارچوبهای مختلفی را در stack K8 اعمال کنند، هشدارهایی را به کلاسترهای K8 بفرستند و پچهای امنیتی را برای شناسایی آسیبپذیریهای احتمالی اضافه کنند.
تحمل خطای داخلی
یکی دیگر از مزایای KaaS در دسترس بودن آن است. کوبرنتیز قابلیت ترمیم کنندگی خودکار داخلی را فراهم میکند و آن را در برابر چالش ها بسیار مقاوم میکند. با این حال، مدیریت یک کلاستر کوبرنتیز با دسترسی بالا، نیاز به تخصص و منابع قابل توجهی دارد. ارائهدهندگان KaaS با بسیاری از چالشهای ایجاد شده در مدیریت کلاسترها را کاهش داده و زیرساختهای قابل اعتماد و انعطافپذیری را برای برنامههای کانتینرسازیشدهی خود به کسبوکارها ارائه میکنند. همچنین، KaaS از جهت بهرهوری DevOps مزایای خاص خود را دارد. کوبرنتیز به تخصص قابل توجهی برای مدیریت موثر نیاز دارد و بسیاری از سازمانها هم برای یافتن منابع مورد نیاز بهمنظور مدیریت کلاسترهای خود به کمک نیاز دارند. ارائهدهندگان KaaS بسیاری از وظایف مدیریتی را در Kubernetes مدیریت میکنند و به تیمهای DevOps فضا میدهند تا روی کارهای استراتژیکتری مانند استقرار و بهینهسازی برنامهها تمرکز نمایند.
چنین مزایایی بخشی از خدمات KaaS می باشد، کوبرنتیز بهعنوان یک سرویس برای سازمانهای مختلف در هر اندازهای، با بار کاری کانتینری متفاوت در آینده مناسبترین انتخاب می باشد. با توجه به مزایای بسیار کوبرنتیز، سازمان های مختلف علاقمند هستند آن را در زیرساخت های خود پیاده کنند. پلتفرم های ارکستراسیون امکانات بسیاری را برای کاربران به ارمغان میآورند. به این دلیل است که اکثر سازمانها Veritis را برای ادغام کوبرنتیز با زیرساخت خود انتخاب میکنند. Veritis، که برندهی جایزهی Stevie است، انتخاب اول بسیاری از سازمان ها بوده است.