به تازگی نسخه بتای Ubuntu 18.10 ارائه شده است و از توسعهدهندگان و همچنین طرفداران Ubuntu دعوت شده است که این نسخهی آزمایشی را دانلود کنند تا نسخهای نهایی که قرار است در آینده منتشر شود مورد آزمایش قرار بگیرد. در ادامه به تشریح برخی ویژگی های قابل توجه Ubuntu 18.10 Beta میپردازیم.
Ubuntu 18.10 Beta
نسخهی بتای Ubuntu 18010 پیش از انتشار نسخه اصلی منتشر شده است تا با بررسی کاربران، آخرین رفع عیبها و باگها بر روی آن صورت پذیرد. Cosmic Cuttlefish که قرار است به 29مین نسخهی منتشر شدهی Ubuntu تبدیل شود، دارای بهبودهای بسیاری خواهد بود.
نصب سریعتر
امروزه به دلیل استفاده از یک الگوریتم فشردهسازی داده که توسط Facebook ارائه گردید، فرایند نصب Ubuntu 18.10 سریعتر از گذشته امکان پذیر میباشد. Zstandard یا zstd، که به طور پیشفرض در Cosmic Cuttlefish فعال بوده، در سناریوهای فشردهسازی Real-Time بهتر عمل میکند و این یعنی میتوان صدها بسته را که برای نصب Ubuntu لازم است، سریعتر از ابزارهای فشردهسازی موجود، مانند Xz و Gzip نصب کرد.
Linux 4.18
از آنجایی که Ubuntu 18.10 مبتنی بر Linux Kernel 4.18 است، بهبودهای زیادی در زمینهی کارایی عملکرد و پشتیبانی از سختافزارهای جدید، به صورت Out Of The Box قابلدسترسی هستند.
ویژگیهای ظاهری جدید
Ubuntu 18.10 با اینکه تغییرات کوچکی مانند رنگآمیزی ناهماهنگ Info Barها وجود دارد، اما این ایرادهای جزئی ارزش تغییری را که میتوان گفت بزرگترین تغییر در Ubuntu 18.10 است را کاهش نمیدهد.
مجموعه Icon جدید
مجموعه Icon جدید «Suru» که Squircular است و از Ubuntu Phone الهام گرفته شده ، مکمل Yaru میباشد و به صورت Open-Source، توسط Sam Hewitt طراحی شده است. Suru برای تمام آیکنها از شکلی یکسان استفاده میکند که روی کاغذ به نظر عالی میرسد، اما در عمل کمی به هم ریخته است. در واقع اگر قرار است مجموعه آیکنهایی داشته باشیم که کاملا مبتنی بر یک شکل باشند، باید تمامی آنها در این مجموعه قرار بگیرند، ولی Suru این کار را انجام نداده است! در نتیجه یک مجموعه آیکن به دست آمده که به نظر ناتمام است و کسی که تم را مشاهده میکند به جای اینکه از Iconهایی که یکدست هستند لذت ببرد، توجهاش به Iconهایی جلب میشود که در این مجموعه قرار نگرفتهاند و در نتیجه ظاهری متفاوت دارند.
Ubuntu میتوانست مجموعه آیکنهایی را انتخاب کند که تا این حد مبتنی بر یک حالت خاص طراحی نشده باشد (مانند Papirus یا Numix) تا این عدم تطابق کمی متعادل گردد. با این حال اگر افرادی از Iconهای Suru لذت میبرند و خواهان پوشش جامعتری از Iconها هستند، میتوانند از مجموعه Iconی، به نام Suru++ که توسط Ubuntu مجددا تدوین شده، استفاده نمایند.
GNOME 3.30
GNOME 3.30 محیط پیشفرض دسکتاپ Ubuntu 18.10 است و در نتیجه از بهبودهای مختلف و ویژگیهای تازهی GNOME 3.30 با چندین تفاوت اندک بهره میبرد، برای مثال اکنون میتوان دستگاههای Thunderbolt را از پنل Thunderbolt اختصاصی در برنامهی کاربردی System Settings مدیریت نمود؛ اما بخشی برای تنظیمات Thunderbolt دیده نمیشود و دلیل آن، این است که از GNOME 3.30 به بعد، پنلهای مختص به سختافزار، زمانی که کاربردی نداشته باشند، پنهان گشته و از ابهامات احتمالی درمورد ویژگیهایی که حضور ندارند، جلوگیری میگردد.
بهبودهای عملکرد و بهینهسازی کدهای اجرایی برای GJS باعث میگردد که GNOME از حافظه کمتر استفاده نموده و از عملکرد کلی بهتری بهرهمند گردد.
دیگر تغییرات قابلتوجه در این نسخه به شرح زیر می باشد:
- Workspaceها همواره در Activities Overlay نمایش داده میشوند.
- کامل شدن Emojiها (برای مثال اگر «:cat:» را تایپ کرده و کلید TAB را فشار دهید، Emoji مربوط به آن نمایش داده خواهد شد).
- Avatarهای جدید در نصب ابتدایی GNOME.
- دیسکها میتوانند رمزگذاری شده و توسط VeraCrypt رمزگشایی و اجرا (Mount) نمایند.
لازم به ذکر است که Ubuntu 18.10 از یک نسخهی قدیمیتر مرورگر فایل Nautilus استفاده میکند که به طور خاص با نسخهی 3.26 منتشر میگردد.
نسخه بتا دارای بروزسانیهای نرمافزاری بسیاری خواهد بود که شامل Mozilla Firefox 61، LibreOffice 6.1.1 و Shotwell 0.30 میباشد، و هنوز مشخص نشده است که آیا ویژگی شناسایی چهرهی Shotwell به طور پیشفرض فعال است یا خیر.
با اینکه Thunderbird 60 چندین ماه پیش منتشر شده است، Ubuntu نسخهی Beta هنوز از Thunderbird 52 استفاده مینماید.
علاوه بر آن تغییرات زیر نیز توسط کمپانی اعلام شده است:
- تصویر زمینهی پیشفرض جدید که نماد Cuttlefish روی آن نقش بسته است.
- ابزار Set-up اکنون دارای مرحلهی حسابهای آنلاین است.
- نرمافزار Ubuntu در هنگام حذف نرمافزار، وابستگیها را پاکسازی مینماید.
- اکنون Ubuntu Report اطلاعات را در چندین عدد دیسک جمعآوری مینماید.
مواری که در این نسخه قرار نگرفتند
لازم به ذکر است که برخی از مواردی که تیم Ubuntu برای Cosmic در نظر داشتند در این نسخه قرار نگرفت. ایجاد زیرمجموعههای برنامه کابردی Snap در برنامه کاربردی Ubuntu Software، تغییر وضعیت به پهنای باند پایین، پشتیبانی از Mute کردن Volume Applet با استفاده از کلیک وسط؛ از جمله این موارد بودند که امید است در نسخه اصلی اضافه گردند. علاوه بر آن طرفداران Ubuntu درانتظار یکپارچهسازی Android با Ubuntu 18.10 بودند که این مورد نیز همچنان در حال بررسی است، البته افزونهی GSConnect GNOME Shell اکنون در آرشیوهای اصلی Ubuntu برای علاقهمندان قابل دسترسی می باشد.